26.3.2014

Samaa pitsisettiä; tällä kertaa sukkanauha!

Sukkanauhan teko on luovaa hommaa. Esittelenkin alla vain yhdenlaisen sukkanauhan, jonka askartelin illalla ensiapuna mitääntekemättömyyteen. Variaatioita on tuhansia ja materiaalina voi käyttää mitä tahansa: pitsiä, satiininauhaa, helmiä, kimalletta, naruja... Vain mielikuvitus on rajana, ja mikä parasta sukkanauha valmistuu puolessa tunnissa!

Itse käytin projektiini kuminauhaa, samaa leveää pitsinauhaa kuin edellä olevissa rintsikoissa ja alushousuissa, häistä yli jäänyttä kapeampaa pitsinauhaa ja ohuen ohutta satiininauhaa. Alla on esitelty kuvien avulla se, miten sain sukknauhan aikaan.

Askartelun ja käsityön iloa kaikille! :) Toivottavasti uskaltaudutte kokeilemaan ja soveltamaan!

Materiaalivalikoimaani. Valitsin harmaan ja valkoisen pitsinauhan, että sointuvat sitten aiemmin tekemiini alusvaatteisiin.
Pitsiä saa olla lähes puolet enemmän kuin kuminauhaa. Ompelin ensin kapeamman pitsin kiinni paksumpaan pitsiin.
Seuraavaksi ompelin pitsin ja kuminauhan renkaiksi. Pitsissä täytyy muistaa ommella rengas oikeat puolet vastakkain.
Neulasin saumakohdat vastakkain.


Etsin saumakohtien vastakkaiset kohdat sekä pitsistä, että kuminauhasta ja sen jälkeen neulasin pitsin kiinni kuminauhaan...
...venyttäen kuminauhaa niin paljon, että pitsi oli kireä. Tämän jälkeen kuminauha ommellaan pitsiin kiinni koko ajan kuminauhaa venyttäen.

Tässä vaiheessa sukkanauha näyttää tältä. Mielestäni se tarvitsee vielä koristelua...


Koristelin sukkanauhan ohuella satiininauhalla, jonka ompelin käsin sukkanauhaan. Satiininauha kannattaa jättää löysälle, että se ei sitten jalassa kiristä.


Valmis sukkanauha näyttää tältä. Luksusta nauhaan saa helposti lisäämällä helmiä yms. Itse tykkään suht. yksinkertaisesta ja koruttomasta, siksi tästä syntyi tälläinen :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti